Σημαντική αύξηση της τάξης του 30% σε ετήσια βάση (Οκτώβριος 2017-Οκτώβριος 2018) σημείωσαν οι καταχωρίσεις ακινήτων που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην πλατφόρμα της Airbnb, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει κάθε μήνα η AirDNA, ο κορυφαίος πάροχος δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός αύξησης των μισθώσεων κινείται κατά μέσο όρο στο +5% σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην Ελλάδα υπάρχουν καταχωρημένοι στην πλατφόρμα της Airbnb σχεδόν 55.500 ιδιοκτήτες που μίσθωσαν το ακίνητό τους τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Πάνω από το 30% των ιδιοκτητών διαχειρίζεται δύο ή περισσότερα ακίνητα αλλά μόλις το 1,3% διαχειρίζεται 10 ή περισσότερα ακίνητα σε όλη τη χώρα.

Η AirDNA σημειώνει ότι αναμένεται μια αύξηση των ιδιοκτητών που διαχειρίζονται πολλές καταχωρήσεις, οι οποίοι στηριζόμενοι στην εμπειρία που αποκτούν στον τομέα της φιλοξενίας αλλά και στις τεχνολογίες που τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες, αναλαμβάνουν τη διαχείριση περισσότερων καταχωρήσεων και παρέχουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες.

Στο συνέδριο BnB Guest Conference, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου, στο Wyndham Grand Athens, η AirDNA, θα έχει ενεργή παρουσία. Ο Thomas Caton, ένας εκ των ιδρυτών της AirDNA και Διευθύνων Σύμβουλος Εσόδων της εταιρείας, θα παρουσιάσει στατιστικά και στοιχεία αναφορικά με τη θέση της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη της Οικονομίας Διαμοιρασμού, ενώ θα αναφερθεί στα εργαλεία που παρέχει η AirDNA στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική και αποδοτική η δραστηριοποίησή τους στον κλάδο.

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή και να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ την παρουσίαση της AirDNA στο Συνέδριο εδώ.